Elképesztő információk a tigrisekről – a legnagyobb élő macska

Elképesztő információk a tigrisekről – a legnagyobb élő macska

Alig egyetlen lény sem idézi fel a rettegés és a kábítás olyan szilárd érzéseit, mint a tigris. Magatartása hosszú ideig legendákat indított el, és az ember időszakos beépítése étkezési rutinjába fokozta a személyiséget.

A tigrisek a legnagyobb élő felidák. A szibériai tigrisek a legnagyobb és a legrettenetesebben gyártott alfajok: a rekord 384 kg (845 font) súlyú hím volt.

Mint a többi hatalmas macskaféle, a tigris teste is tükrözi a hatalmas zsákmány elkapásának és meggyilkolásának variációit. Hátsó végtagjaik hosszabbak, mint az elülső végtagok, mint átalakulás a pattogáshoz; az elülső végtagjaik és a válluk lényegesen jobban hasogat, mint a hátsó végtagok, az elülső lábak pedig hosszú, éles, visszahúzható horgokkal vannak ellátva, amelyek felhatalmazzák őket arra, hogy érintkezéskor elragadják és ragadják a zsákmányt. A koponya megrövidül, ennek következtében bővül a hihetetlen állkapocs nyíró hatása. A vágó chompot gyorsan továbbítják a hosszú, bizonyos fokig kiegyenlített szemfogak.

A gepárddal és az oroszlánnal ellentétben a tigris nem található nyílt természeti környezetben. Különlegessége egy óriási, magányos farok és pergő nyomkövető, amely visszaél a közepes-hatalmas mért zsákmánnyal, amely szerényen vastag burkolatot foglal el.

Tigrisek a fogságban

A tigris alapvető társadalmi egysége anya és fiatalos. A tigriseket ennek ellenére hatékonyan tartották két-két alkalommal, vagy az állatkertekben tartott összejöveteleken, és az állatkertekben (rendszeresen nőstény és fiatalos, de mostanában újra és újra hím és nőstény) a vadonban elkövetett pergőgyilkosságok során találták meg őket, ami komoly társadalmi szintű szintet mutat ellenállás. A tigris lakóhelyének kérései nem támogatták a bonyolult társadalom előrehaladását, és inkább szétszórt társadalmi keretet látunk. Ez a cselekvés megfelelő arra, hogy vállalkozzanak az élelmiszerek megtalálására és megbizonyosodására egy alapvetően zárt területen, ahol a szétszórt zsákmány magányos, vagy kevés összejövetelen. Ilyen körülmények között a vadász keveset növekszik azzal, ha kedvesen üldöz, de egyedül folytatva annál jobban tud dolgozni.


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *